LED lichttherapie voor gezicht

LED therapie voor je gezicht: wat is het en wat zijn de voordelen? 

LED lichttherapie voor het gezicht is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Immers, we willen er gezond uitzien en ons gezond voelen. Je huid, met name in je gezicht, speelt hierbij een essentiële rol. Goede voeding, voldoende ontspanning en beweging vormen de basis. Maar er zijn meer manieren om je huid te verzorgen.

Let op! Onderstaande tekst dient niet als medisch advies. Deze tekst is samengesteld op basis van onze eigen kennis en diverse online bronnen. Win bij huidklachten of twijfels altijd advies in van uw medisch specialist.

Wat is LED lichttherapie? 

LED lichttherapie (Rood licht therapie) is een methode waarbij je de huid blootstelt verschillende soorten licht en de golflengten hiervan. Deze methode wordt veel gebruikt voor huidverzorging in het gezicht. Mede daarom is ons LED-gezichtsmasker al jaren een bestseller. LED gezichtstherapie maakt gebruik van specifieke golven met als doel de conditie van de huid te verbeteren. Tevens wordt de methode toegepast om diverse huidaandoeningen te verminderen of zelfs volledig te verhelpen. Hierbij kun je denken aan:

  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Wondjes in het gezicht
  • Littekens
  • Acne of ontstekingen
  • Roodheid

Er wordt hierbij gebruikgemaakt van verschillende golflengtes en kleuren licht: rood, blauw, groen en infraroodlicht. Elk met hun eigen functies. 

Rood licht therapie gezicht

Rood licht therapie voor het gezicht

Rood licht (630nm) + NIR-infrarood (850nm) stimuleert de productie van collageen en elastine, wat leidt tot een vermindering van rimpels en een verbeterde huidtextuur. Het bevordert celherstel en vermindert ontstekingen, wat bijdraagt aan wondgenezing en pijnverlichting. 

Blauw licht

Blauw licht (460nm) + NIR-infrarood (850nm) bestrijdt effectief acne door de bacteriën die de aandoening veroorzaken te doden en vermindert overtollige talgproductie. Het kan ook bijdragen aan een betere slaap door overdag alertheid te verhogen en ‘s avonds blauw licht te vermijden.

Groen licht

Groen licht helpt bij het verminderen van hyperpigmentatie en bevordert een egalere huidskleur. Het kalmeert de huid, vermindert roodheid en kan de intensiteit van migraine en hoofdpijn verlagen.

Benieuwd wat ‘’nm’’ (golflengte) precies betekent? Kijk dan hier voor meer informatie. 

Rood licht therapie gezicht

Wat zijn de voordelen?

LED gezichtstherapie staat bekend om de volgende voordelen:

  • Verminderen van rimpels, pigmentatie, fijne lijntjes en andere vormen van huidveroudering;
  • Vermindering van acne;
  • Een stevigere, jongere huid;
  • Een gladdere en zachtere huid;
  • Meer veerkracht;
  • Een gezonde, stralende gloed;
  • Mogelijke vermindering van roodheid en ontstekingen;
  • Versnelling van wondgenezing en helpt bij het verminderen van littekens;
  • Draagt bij aan de opname van huidverzorgingsproducten.

Ben je nieuwsgierig naar de verschillende klachten waarbij rood licht therapie wordt gebruikt? Bekijk dan ook deze bron voor meer voorbeelden en verwijzingen naar diverse wetenschappelijke onderzoeken. 

Is het veilig?

In tegenstelling tot sommige andere huidbehandelingen, is een roodlicht gezichtsmasker veilig en niet-invasief, wat betekent dat er geen hersteltijd nodig is en dat het geschikt is voor alle huidtypen.

Ontdek de oplossingen van Liroma

Ben je specifiek op zoek naar rood licht therapie voor het gezicht? Bekijk dan ook onze Armor 500 en 600. Deze worden geleverd met een handig ophangsysteem, waardoor ze perfect zijn voor mensen met gezichtsklachten die gerichte verlichting zoeken. Het voordeel van deze lampen ten opzichte van een gezichtsmasker, is dat ze ook voor andere lichaamsdelen en doeleinden gebruikt kunnen worden.

Terug naar blog