Hoe lang mag je een infraroodlamp / Roodlichttherapie lamp gebruiken?
Infraroodlampen en roodlichttherapie lampen worden vaak gebruikt als een natuurlijke manier om pijn te verlichten, ontspanning te bevorderen en het algehele welzijn te verbeteren. Maar hoe lang mag je eigenlijk onder een infraroodlamp / roodlichttherapie lamp zitten? Het antwoord hangt af van verschillende factoren die we hieronder gaan bespreken.
Inhoudsopgave
- Wat is een infraroodlamp en roodlichttherapie lamp en hoe werkt het
- Voordelen van het gebruik van een infraroodlamp / roodlichttherapie lamp.
- Pijnverlichting en ontspanning
- Verbeterde bloedcirculatie
- Ondersteuning van herstel
- Huidklachten en acne
- Aanbevolen duur per sessie
- Frequentie van gebruik
- Belang van luisteren naar je lichaam
- Praktische tips voor gebruik van een infraroodlamp / roodlichttherapie lamp
- Verbranding en oververhitting voorkomen
- Professioneel advies
- Conclusie
Liroma de nummer 1 specialist in Roodlichttherapie.
1. Wat is een infraroodlamp en roodlichttherapie lamp en hoe werkt het?
Een infraroodlamp en roodlichttherapie lamp zijn vormen van lichttherapie die specifieke golflengten van licht gebruiken voor therapeutische doeleinden. Hier zijn de basisprincipes van elk:
Infraroodlamp
Infraroodlampen stralen infraroodstraling uit, een vorm van elektromagnetische straling met langere golflengten dan zichtbaar licht. Dit maakt dat ze dieper in het lichaam kunnen doordringen. Ze worden gebruikt voor pijnverlichting, spierontspanning, verbetering van de bloedsomloop en bevordering van genezing door warmteproductie die bloedvaten verwijdt en zo de bloedstroom verhoogt.
Roodlichttherapie lamp
Een roodlichttherapie lamp zendt specifiek rood licht uit met een golflengte tussen 630 en 660 nanometer, aangevuld met nabij-infraroodlicht tussen 830 en 850 nanometer. Hoewel rood licht minder diep doordringt dan infrarood, heeft het effecten op cellulair niveau. Het wordt gebruikt voor huidverjonging, ontstekingsvermindering, wondgenezing en acnebehandeling door interactie met mitochondriën, waardoor de ATP-productie wordt gestimuleerd, wat essentieel is voor celenergie en biologische processen.
Hoe werken ze?
- Beide lampen werken door specifieke lichtgolflengten uit te zenden die interageren met weefsels en cellen.
- Deze golven stimuleren biologische processen zoals energieniveaus in cellen verhogen, bloedcirculatie verbeteren, ontstekingen verminderen en genezingsprocessen bevorderen.
- Mechanismen variëren afhankelijk van het type therapie en het specifieke doel.
Lees hier meer over de verschillen tussen een infraroodlamp en roodlichttherapie lamp.
2. Voordelen van het gebruik van een infraroodlamp / roodlichttherapie lamp
Infraroodlampen en roodlichttherapie lampen worden steeds populairder vanwege hun gezondheidsvoordelen. Ze verlichten spierpijn, verbeteren de bloedcirculatie, verminderen ontstekingen en ondersteunen het natuurlijke genezingsproces. Enkele voordelen zijn:
Pijnverlichting
Infraroodlampen verlichten pijn bij chronische aandoeningen zoals fibromyalgie door diepgaande warmte die spier- en gewrichtspijn vermindert en ontstekingen reduceert.
Verbeterde bloedcirculatie
Infraroodlampen bevorderen bloedcirculatie door het verwijden van bloedvaten, wat nuttig is bij koude handen en voeten door verminderde bloedstroom.
Ondersteuning van herstel
Zowel infraroodlampen als roodlichttherapie lampen helpen bij het herstel van blessures door respectievelijk de bloedstroom naar beschadigd weefsel te vergroten en ontstekingen te verminderen.
Huidklachten en acne
Infraroodlampen verminderen ontstekingen en bevorderen een gezondere huid, terwijl roodlichttherapie acne vermindert en de collageenproductie stimuleert voor een jeugdige uitstraling.
3. Hoe lang mag je een infraroodlamp / roodlichttherapie lamp gebruiken?
Aanbevolen duur per sessie
Een startpunt voor een sessie is meestal tussen 10 en 15 minuten en op een afstand van 50cm. Op een langere afstand mag u best wat langer achter de lamp zitten. 15-20 minuten op 100cm. Langer raden wij niet aan.
Elk lichaam reageert weer anders. Bij een infraroodlamp wordt het product warm en zal je eerder klaar zijn met de sessie, maar een roodlichttherapie lamp wordt niet warm en zal je langer volhouden. Houd alsnog de aanbevolen duur per sessie aan.
Frequentie van gebruik
Hoewel er geen strikte regels zijn, wordt regelmatig gebruik aanbevolen. Begin met 2 tot 3 sessies per week om je lichaam te laten wennen. Luister goed naar je lijf. Je kunt het aantal sessies geleidelijk aanpassen op basis van je comfortniveau. Voor het beste effect wordt minimaal 4-6 keer per week aanbevolen.
Belang van luisteren naar je lichaam
Elk individu is anders, dus het is essentieel om naar je lichaam te luisteren. Als je tijdens een sessie ongemak ervaart, stop dan onmiddellijk. Overdrijf niet en forceer jezelf niet om langer onder de infraroodlamp te blijven dan comfortabel is.
Bekijk hier onze infraroodlampen
Bekijk hier onze roodlichttherapie lampen
4. Praktische tips voor gebruik van een infraroodlamp / roodlichttherapie lamp
Om optimaal te profiteren en veilig te blijven, volg deze richtlijnen:
- Creëer een rustige omgeving zonder afleiding.
- Zorg voor goede ventilatie om hitte te reguleren.
- Gebruik een timer en hydrateer goed na sessies.
- Onderhoud de lamp volgens de instructies voor duurzame werking.
5. Conclusie
Infraroodlampen bieden diverse voordelen, maar gebruik moet worden opgebouwd en afgestemd op individuele behoeften. Voor vragen, neem contact op.
Let op: Onze Roodlichttherapie lampen met roodlicht geven geen omgevingswarmte af maar verwarmen wel de huid. Onze infrarood warmtelampen geven wel warmte af. Neem contact op voor vragen.
Bekijk hier onze infraroodlampen
Bekijk hier onze roodlichttherapie lampen