In deze blog beantwoorden we veelgestelde vragen over rood licht lampen, leggen we uit hoe ze werken, bespreken we de voordelen en geven we tips voor veilig en optimaal gebruik. Ontdek alles wat je moet weten over deze veelzijdige lichttherapie.
Inhoudsopgave
Wat doen rood licht lampen: Werking
Licht met specifieke golflengtes
Rood licht therapie staat bekend als fotobiomodulatie. Het is een niet-invasieve behandeling die gebruik maakt van bepaalde golflengten van rood licht (630 en 660 nm) en nabij-infrarood licht (830 en 850 nm).
Elke golflengte dringt tot verschillende diepten in de huid door en stimuleert specifieke celprocessen. Het licht in het rode en NIR-spectrum kan de huid binnendringen tot een diepte van ongeveer 5 tot 10 millimeter en zo ook dieper weefsel bereiken.
Stimuleren van lichaamscellen
De kern van deze methode is het stimuleren van cellen. Eenmaal in de cel wordt het licht geabsorbeerd door de mitochondriën, de krachtcentrales van de cel. Mitochondriën bevatten een lichtabsorberend enzym genaamd cytochroom c oxidase, dat een cruciale rol speelt bij de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de belangrijkste energiebron voor cellulaire processen.
De absorptie van licht door cytochroom c oxidase stimuleert de mitochondriën om meer ATP te produceren. ATP is essentieel voor talrijke celfuncties zoals herstel, regeneratie en normale celfunctie. Als er meer energie beschikbaar is, kunnen cellen efficiënter werken en sneller herstellen van schade.
Rood licht therapie: Toepassingen en voordelen
Rood licht panelen: Waar worden ze voor gebruikt? Waar zijn ze het meest geschikt voor? De toepassingsgebieden zijn divers en variëren van huidverzorging tot pijnverlichting. Hieronder vindt u een rij met toepassingen waarvoor rood licht therapie wordt gebruikt:
- tegen acne en puistjes
- tegen rugpijn
- pijn en ontstekingen
- huidverbetering en collageenproductie
- betere bloedcirculatie
- versnelling van spierherstel
- rimpelvermindering
- verlichting van reumatische pijn
- herstel van wonden
- verlichting van fibromyalgiesymptomen
- stimulatie van haargroei
- pijn in de nek of schouders
- verbetering van atletische prestaties
- vermindering van stress
Rood licht: Hoe vaak en hoe lang per dag?
De aanbevolen frequentie en duur van gebruik kan variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van de gebruiker. Over het algemeen wordt aanbevolen om het paneel 3 tot 5 keer per week te gebruiken, met sessies van 10 tot 20 minuten.
Wat is de ideale afstand tot de rood licht lamp?
Over het algemeen wordt aanbevolen om een afstand van 50 - 100 cm tot de lamp aan te houden. Sommige artikelen, zoals de LED gezichtsmaskers, kunnen echter dichter op de huid worden gebruikt. Bij artikelen waarbij een andere afstand vereist is, staat dit duidelijk vermeld op de productpagina.
Zijn er bijwerkingen?
We krijgen vaak de vraag of rood licht therapie veilig is om thuis te gebruiken. Rood licht therapie is niet-invasief en is uitgebreid onderzocht, met meer dan 3000 klinische studies die de veiligheid en effectiviteit bevestigen.
Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend, waardoor het een veilige optie is voor een groot aantal gebruikers. Bovendien zijn onze apparaten eenvoudig te gebruiken en worden ze geleverd met duidelijke instructies voor een correcte en veilige toepassing.
Waar te koop?
Ben je nieuwsgierig naar rood licht therapie? De lampen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en zijn nu verkrijgbaar in veel winkels en online shops. Als je echter op zoek bent naar experts in lampen met rood licht, dan ben je bij Liroma aan het juiste adres.
Liroma is volledig gespecialiseerd in lampen met rood licht en biedt een enorme keuze aan producten van hoge kwaliteit voor bijna elke denkbare toepassing. Of je nu op zoek bent naar een lamp voor huidverzorging, spierregeneratie of om je algemene welzijn te verbeteren, bij Liroma vind je gegarandeerd het juiste model.