Elke dag wordt er keer op keer weer veel van ons gevraagd. Zowel mentaal als lichamelijk. Spier- of gewrichtspijn door bijvoorbeeld een chronische ziekte, moe, gestrest of huidklachten? Herken je dit? Dan ben jij echt toe aan (infra)roodlicht therapie! Lichttherapie met rood- en infraroodlicht heeft een helende werking voor huidaandoeningen, vermindert pijn en werkt ontspannend. Lees verder voor uitleg over roodlicht therapie, de voordelen en het verschil tussen infrarood en rood licht (ook in het gebruik!).
Uitleg roodlicht therapie
Roodlicht therapie lampen hebben als doel de mitochondriën door het hele lichaam te beïnvloeden. Mitochondriën zijn de energie producerende eenheden van onze cellen. Het verbeteren van de mitochondriale functie zal de algehele gezondheid van je lichaam verbeteren. Door de LED's te richten op specifieke zeer therapeutische golflengten, wordt maximale absorptie bereikt. In elke Liroma Roodlicht therapie infraroodlampen zitten twee LED chips. Door de dubbele LED-chips is het mogelijk gemaakt om met één Roodlicht therapie lamp twee verschillende golflengten (*wordt uitgedrukt in nanometer: nm) uit te stralen voor de meest optimale therapeutische behandeling. In totaal straalt de lamp dus vier verschillende golflengtes uit en twee soorten licht, namelijk: nabij-infrarood en rood licht
Vele onderzoeken hebben geconcludeerd dat deze combinatie van de specifieke licht frequenties van onze Roodlicht lampen bijzonder weldadig zijn voor het menselijk lichaam. Elk specifieke golflengte zorgt voor een andere werking. Rood licht bereikt een diepte die andere vormen van licht, zoals UV, blauw of groen licht niet kunnen bereiken en heeft een therapeutisch en helend effect op de huid. Hoe korter de golflengtes binnen het infrarood spectrum, hoe dieper de straling doorwerkt in het lichaam. Nabij-infrarood licht (korte golf) is nauwelijks zichtbaar voor het blote oog, maar heeft de meest penetrerende werking en bereikt hiermee gemakkelijker de dieper gelegen weefsels, spieren en gewrichten. Een combinatie hiervan in één lamp is dan natuurlijk ook een geweldige ontwikkeling!
Bekijk alle roodlichttherapie lampen
Het verschil tussen infrarood en rood licht in het kort
Roodlichttherapie: Deze therapie maakt gebruik van specifieke golflengtes van rood licht om de huid diep te penetreren en heeft therapeutische voordelen voor de huid, zoals het stimuleren van collageenproductie en het bevorderen van genezing.
Infraroodtherapie: Infraroodtherapie maakt gebruik van nabij-infrarood licht dat dieper in het lichaam doordringt en effect heeft op weefsels, spieren en gewrichten. Het helpt pijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
Wil jij weten of de roodlicht therapie lamp geschikt voor je is? Lees het hier.
4 golflengten
NIR (nabij-infrarood) Roodlicht (zichtbaar rood licht)
25% 830 nm & 25% 850 nm 25% 630 nm & 25% 660 nm
Een combinatie van rood- en infraroodlicht in één lamp is een geweldige ontwikkeling!
Waar is roodlicht therapie goed voor?
- Verlicht spier- en gewrichtspijn
- Verlichting chronische
- Huidaandoeningen (Acne, psoriasis, eczeem en rosacea)
- Verhoogt trainingsprestaties
- Verhoogt ATP-level (energie)
- Verbetert bloedsomloop
- Verbetering van de slaapkwaliteit
- Verlicht stress
- Versnelt herstel
- Bevordert de bloedcirculatie
- Vermindert huidklachten en -aandoeningen
- Ontstekingsremmend
- Helpt bij wondgenezing
- Collageen aanmaak
- Voorkomt blessures
- Vermindering van littekens
- Bevordert genezing
- Vermindert reumatische klachten, zoals fibromyalgie en artritis
- Stimuleert haargroei
Bekijk alle roodlichttherapie lampen
Wanneer gebruik ik de rood licht-modus en wanneer de infrarood-modus?
Hoe gebruik ik de roodlicht therapie lamp?
- Ideale gebruiksfrequentie tussen 3-7 keer per week, maximaal eenmaal per dag per lichaamsdeel. Begin langzaam, stel de lamp in op enkele minuten met een grotere afstand en laat je lichaam wennen.
- Stelregel: Hoe dichter de lamp op de huid gericht staat, hoe korter de behandelingsduur wordt aanbevolen.
- Aanbevolen behandelingsduur 5 tot 20 minuten op een afstand van maximaal 90 cm. Þ Bij een diepere behandeling ca. 10 minuten op 30 cm afstand.
- Bij een behandeling van de huid ca. 10 minuten op 90 cm afstand.
- Gebruik de lamp maximaal 20 minuten.
- De lamp bevat 3 standen: NIR, NIR en RED tegelijkertijd en enkel RED. De ingestelde modus wordt weergegeven door middel van de twee lampjes (NIR en RED) links van het display.
- De lamp zal iets warmer aanvoelen na inschakeling. De lamp straalt echter geen hitte uit.
- Zet voordat u de behandeling start altijd eerst uw beschermingsbril op en kijk tijdens het installeren van het gewenste programma nooit recht in de lamp.
- Zorg ervoor dat het lichaamsdeel dat u wilt behandelen volledig blootgesteld wordt aan de straling van de lamp en niet bedekt is met kleding.
Energieverbruik
Algemeen bekend is dat een LED-lamp zuiniger is dan andere lampen. Een LED-lamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan bijvoorbeeld een halogeenlamp. De Liroma Roodlichttherapie lampen zijn daarom ook laag in energieverbruik.
Voordelen van LED
- Zuiniger in energieverbruik
- Gaat langer mee
- Geven direct vol licht
- Flikkert niet
- Minder gevoelig voor oververhitting
Raadpleeg altijd eerst een arts voor gebruikt in geval van contra-indicaties, medische aandoeningen of bij twijfel.
Bekijk alle roodlichttherapie lampen
Heb jij nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@liroma.nl en krijg persoonlijk advies!